Recepten

Toetje bananen ijs of aardbeien ijs voor 4 personen

Heerlijk nu de zomer er weer aan komt!

IngrediëntenToetje bananenijs of aardbeienijs

  • 6 bananen of 500 gr aardbeien
  • 250 gr magere yoghurt
  • 1 el vloeibare honing
  • 2 handjes kokos

Bereidingswijze

Snij de bananen in plakjes en laat ze minimaal 6 uur invriezen. In het geval van de aardbeien, was en ontkroon je deze eerst en vries ze vervolgens in.
Vlak voor het serveren hak je het fruit met de yoghurt en de honing in een keukenmachine tot een dik en romig mengsel ontstaat. Strooi wat kokos of 70% pure chocolade snippers over het bananenijs en smullen maar.

Bananenpannenkoekjes

Bananenpannenkoekjes

Ingrediënten

  • 1 rijpe banaan
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel krenten/ rozijnen en 0,5 appel.
  • 1 theelepel kokosolie of bak en braad

Bereidingswijze

Doe de ingrediënten in de blender en zet de blender aan tot het een egale massa is.
Snij de appel in kleine stukjes en voeg deze samen met de krenten/rozijnen toe aan het beslag.
Verhit een theelepel olie in de pan en bak het ei-banaanmengsel als een pannenkoekje.
Ook heerlijk om koud als tussendoortje te eten met een klein beetje honing, noten of (gedroogd) fruit.

Havermoutkoekjes

IngrediëntenHavermoutkoekjes

  • 100 gram havermout
  • 1 banaan
  • 1 appel
  • 1 handje rozijnen

Bereidingswijze

Prak de banaan en voeg de havermout toe. snij de appel in kleine blokjes en voeg deze samen met de rozijnen toe aan het mengsel.
Verwarm de over voor op 180 graden. Leg het bakpapier op een bakplaat en maak dan koekjes van ongeveer 4 cm in diameter en een centimeter dik. Bak deze koekjes 12 minuten en laat ze dan afkoelen. Laat ze echt afkoelen anders vallen ze uit elkaar.

Ontbijtkoek (zonder geraffineerde suikers)

Gezonde ontbijt appelkoek stukjes

Ingrediënten

  • 3 middelgrote bananen (lekker rijp)
  • 50 gram havermout
  • 200 gram roggemeel/amandelmeel/kastanjemeel/etc.
  • Een hand gemengde noten ( Deze in grove stukken hakken)
  • 2 appel
  • 2 eieren
  • 1 handjes krentjes
  • 100 ml melk
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 3 eetlepels gebroken lijnzaad
  • 2 -3 eetlepels koekkruiden
  • Snufje zout

Bereidingswijze

Prak de bananen en snij de appels in stukjes.Voeg hierbij de havermout, melk, eieren en het meel toe.Roer deze massa tot je een stevig papje krijgt.Voeg hierbij gemengde noten, krentjes, gebroken lijnzaad, een snufje zout en koekkruiden toe.vet het bakblik in met boter of nog liever kokosolie, vul deze met het deeg en bakken maar!Dit gaat dan de oven in voor zo’n 30 minuten, dat kan verschillen per oven. dus houd het na 20 minuten even in de gaten dat het niet verbrandt.

Heerlijk als tussendoortje of onderweg!