Eerste consult

Het eerste consult duurt over het algemeen een uur. Deze tijd is nodig om een goed beeld te krijgen van je eetgedrag, de factoren die daar invloed op hebben, je gezondheidssituatie en je hulp- vraag. Op basis van de diëtitische diagnose en jouw wensen wordt er een behandelplan op maat gemaakt, waarmee je meteen aan de slag kunt.

Nieuw ! Online begeleiding

 

Diëtistenpraktijk Monique Kuiper biedt naast fysieke begeleiding ook een online coaching programma aan. We houden contact via de mail, telefoon of via beeldbellen, zo is de begeleiding optimaal. Op deze manier kun je vragen stellen wanneer het jou uitkomt, heb je een stok achter de deur wanneer jij dat nodig hebt, verbreden we je kennis op het gebied van voeding en leefstijl en boek je daadwerkelijk resultaat.

Onze succesformule

1. Voeding en leefstijladvies op maat, ieder mens is anders

2. Een eigen diëtist-leefstijlcoach je motiveert en waar je al je vragen aan kan stellen

3. Kleine stappen voor gedragsverandering

4. Succes samen vieren!

Vervolgconsulten

Vervolgconsulten duren een half uur. In de meeste gevallen zijn er meerdere consulten nodig om de gestelde doelen te behalen. De frequentie ervan is afhankelijk van hoe de behandeling verloopt en wordt in overleg bepaald. De behandeling wordt zo optimaal mogelijk afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

De opbouw van een nieuw eetpatroon en beweegpatroon is namelijk een proces dat bij iedereen anders verloopt. Gaandeweg kom je wellicht gedachten, gevoelens of andere factoren tegen die je belemmeren in dit proces. Hier is veel aandacht voor tijdens de behandeling.

Het leren omgaan met deze factoren is van belang om de nieuwe leefstijl helemaal eigen te maken en zonder problemen op lange termijn te kunnen handhaven. Je mag daarbij rekenen op een betrokken en positieve benadering.

Verwijzer

Indien je verwezen bent wordt de verwijzer na het eerste consult schriftelijk op de hoogte gebracht van het behandelplan. Ook na afsluiting van de behandeling en bij belangrijke veranderingen tijdens de behandeling wordt de betreffende verwijzer op de hoogte gebracht.

Bij een dieetbehandeling via de directe toegankelijkheid (zonder verwijsbrief) is het de diëtist zonder jouw toestemming niet toegestaan om contact op te nemen met de (huis)arts.