“Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding”, dit zei Hippocrates, de beroemde Griekse arts en grondlegger van de Westerse geneeskunde. Hij wist toen al hoe belangrijk goede voeding was voor het lichaam. Iets wat we 2300 jaar later helaas wel eens uit het oog verliezen.

Anno 2016 gaat het er anders aan toe. Als je ziek bent, ga je naar de dokter. Heb je een hoge bloeddruk? Je krijgt een pilletje, of misschien wel twee. Een te hoog cholesterol? Nog een pilletje dan maar. Diabetes? Ook daar is medicatie voor.

Toch word je er niet beter van. De meeste medicijnen heb je voor het leven. Het idee dat medicijnen je beter maken, klopt dus niet. Ze bestrijden de symptomen en zorgen ervoor dat je je beter voelt, zolang je ze neemt. Daarnaast hebben ze vaak bijwerkingen waar dan weer een ander pilletje voor gegeven moet worden. Je wordt er niet daadwerkelijk gezond van en een aanpassing in levensstijl is geen noodzaak.

Voeding en leefstijl zijn naar mijn mening de krachtigste instrumenten zijn die je voor je gezondheid kunt inzetten.

Een extra pilletje of gezonde voeding?Voeding en leefstijl als medicijn is geen snelle oplossing. Het kost misschien iets meer moeite en tijd, waarbij een verandering in leefstijl vaak noodzakelijk is, dan het innemen van een pil, maar het is de investering zeker waard! En ook zonder specifieke problemen kan een goede voeding eventuele toekomstige problemen voorkomen. Natuurlijk is het niet altijd mogelijk om alles op te lossen met voeding, maar ik denk dat dit de basis moet zijn en niet een extra pilletje.

Woehoe, goed nieuws!! Het leuke aan voeding en leefstijl  is, dat je het vandaag nog kunt aanpakken. Ga jij vandaag ook aan de slag en ren je naar de groenteboer om de hoek? Of stel je het uit tot morgen…… 😉

Ook benieuwd wat een gezonde leefstijl voor jou kan betekenen? Ik help je graag bij het optimaliseren van voeding en het aanpassen van je leefstijl, zo ontstaat er een advies op maat dat bij je past!

Maak direct een afspraak